Verhuizen voor expats: enkele statistieken


Minder ‘supergroei’-bedrijven in Nederland

Nederland kent steeds minder ‘supergroei’-bedrijven en neemt een 21e plaats in op de Internationale Supergroei Index van accountants- en advieskantoor Arenthals Grant Thornton (8 procent). Deze index houdt bij hoeveel procent van de bedrijven in een land aanzienlijk harder groeit dan de gemiddelde groei van bedrijven. Nederland bezette in 2004 nog een 17e plaats met 10 procent.  

Expats

Expats nemen twee keer zo vaak ontslag als werknemers die in het eigen land blijven werken. Populaire landen om internationaal te verhuizen voor expats zijn: New York, Singapore en Londen.

Als student droomt menigeen van een paar jaar werken in het buitenland, maar als het eenmaal zover is, valt het velen toch tegen. Ter illustratie: het aantal expats dat tijdens of na zijn functievervulling in het buitenland ontslag neemt is twee keer zo hoog als bij werknemers die in eigen land blijven.

Nederlandse werknemers meest gemotiveerd

Ondanks dat Nederland een stukje is gezakt op de lijst van ‘supergroei’-bedrijven is Nederland wel het land met de sterkste arbeidsethos van Europa. Dit concludeert Effectory op basis van eigen onderzoek in acht Europese landen. In Nederland werken de meest loyale, gemotiveerde en betrokken medewerkers van Europa, aldus het bedrijf.